Tænk positivt

Du har sandsynligvis hørt en ting eller to om fordelene ved positiv tænkning. Forskning tyder på, at positive tænkere har bedre stresshåndteringsevner, stærkere immunitet og en lavere risiko for hjerte-kar-sygdom. Selvom det ikke er et universalmiddel, kan det at tage et optimistisk syn snarere end at drøvle om negative tanker være til gavn for din generelle mentale velvære.

Så hvad kan du gøre for at blive en mere positiv tænker?

Et par fælles strategier involverer at lære at identificere negative tanker og erstatte disse tanker med mere positive. Selvom det kan tage nogen tid, kan du til sidst opleve, at tænkning positivt begynder at komme mere naturligt.

Undgå negativ selvtale

Selvtælling involverer de ting, du mentalt fortæller dig selv. Tænk på dette som den indre stemme i dit sind, der analyserer, hvordan du udfører og interagerer med verden omkring dig. Hvis din selvtale centrerer om negative tanker, kan din selvtillid lide.

Så hvad kan du gøre for at bekæmpe disse negative selvtalsmønstre? En måde at bryde mønsteret på er at begynde at lægge mærke til, når du har disse tanker og derefter aktivt arbejde med at ændre dem. Når du begynder at tænke kritiske tanker om dig selv, skal du tage et øjeblik på at pause og vurdere.

Vær opmærksom på din selvforståelse er et godt sted at starte, når du prøver at tænke mere positivt. Hvis du bemærker, at du har en tendens til at engagere dig i negativ selvtaler, kan du begynde at lede efter måder at ændre dine tankemønstre og genopfriske dine fortolkninger af din egen adfærd.

Et godt råd er at starte med at lægge mærke til dine tankemønstre og derefter fokusere på at ændre disse til mere positive. Når du fanger dig selv ind i en negativ tanke, skal du mentalt fortælle dig selv “Stop” og dermed hjælpe dig selv til at bryde mønsteret.

Prøv humor

Det kan være svært at forblive optimistisk, når der er lidt humor eller lethedhed i dit liv. Selv når du står overfor udfordringer, er det vigtigt at være åben for latter og sjov.

Nogle gange kan du simpelthen genkende den potentielle humor i en situation og mindske din stress. At søge kilder til humor som at se en sjov sitcom eller læse vittigheder online kan hjælpe dig med at tænke mere positive tanker.

Dyrk optimisme

At lære at tænke positivt er som at styrke en muskel; jo mere du bruger det, jo stærkere bliver det.

Forskere mener, at din forklarende stil, eller hvordan du forklarer begivenheder, er knyttet til, om du er optimist eller pessimist.

Optimister har en tendens til at have en positiv forklarende stil. Hvis du tilskriver gode ting, der sker med din dygtighed og indsats, er du sandsynligvis en optimist.

Pessimister har på den anden side normalt en negativ attributionsstil. Hvis du krediterer disse gode begivenheder til eksterne kræfter, har du sandsynligvis en mere pessimistisk tankegang.

Ved at tage et øjeblik til at analysere begivenheden og sikre, at du giver dig selv æren for de gode ting, og ikke beskylder dig selv for ting uden for din kontrol, vil du være mere optimistisk.

Genesis ParTerapi

Fortsæt med at øve
Der er ingen on-off switch til positiv tænkning. Selv hvis du er en naturfødt optimist, kan det være vanskeligt at tænke positivt, når du står overfor udfordrende situationer.

Som ethvert mål, er nøglen at gøre det på lang sigt. Selv hvis du finder at du dvæle ved negative tanker, kan du kigge efter måder at minimere negativ selvtale og kultivere et mere optimistisk syn.

Du skal ikke være bange for at få hjælp fra venner og familie. Når du begynder at engagere dig i negativ tænkning, skal du ringe til en ven eller et familiemedlem, som du kan stole på tilbyder en positiv opmuntring og feedback.

Husk, for at tænke positivt, skal du pleje dig selv. Invester energi i ting, du nyder og omgiver dig med optimistiske mennesker, er kun to måder, du kan arbejde med positivt tænkning i dit liv.

Et ord fra Genesis ParTerapi
At lære at tænke positivt er ikke en hurtig løsning, og det er noget, der kan tage nogen tid at mestre.

At analysere dine egne tankegang og finde nye måder at integrere et mere positivt syn på i dit liv kan være en god start på at indføre en mere positiv tankegang.

Tænk POSITIVT

Sådan tænker du som en optimist og forbliver positiv

Kan du lære at tænke positivt?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.